Täyden palvelun matkatoimisto

Laatokan ja Äänisen risteily 9.-14.6.2019

Pietari – Neva – Valamo – Syväri – Ääninen – Kizhi – Petroskoi – Mandrogi – Pietari

Matka Pietariin taittuu bussilla läpi kauniin ja kesäisen Karjalankannaksen. Pietarissa noustaan laivaan ja unohtumaton suviristeily Nevaa pitkin Laatokalle ja Ääniselle alkaa. Reitille mahtuu nähtävää: maailman kauneimpien saarten joukkoon lukeutuva Valamo, Unescon maailmanperintölistalle kuuluvat ainutlaatuiset Kizhin puukirkot sekä Petroskoi, Syväri, Äänisen aallot...

Asiantuntijaluennoitsijat toimittaja Arvo Tuominen ja Liisa Hämäläinen. Musiikkia ja tunnelmaa luovat tanssilavojen suosikit Arja Koriseva ja Hannu Lehtonen, säestäjänä Minna Lintukangas.

Tutustu Tuula Keskisen risteilykertomukseen Lomalinjan blogissa.

 

MATKAOHJELMA:

1. päivä 9.6.
Viipuri, Pietari, Neva, Laatokka
Bussimatka Suomesta Viipurin kautta Pietariin, jossa majoittuminen laivalle. Illallinen ja lähtö Nevaa pitkin Laatokalle. Tervetulotilaisuus, laivan päällystön esittely. Laiva ohittaa iltayöstä Pähkinälinnan. (P)

2. päivä 10.6.
Valamo
Laiva saapuu aamulla Valamon Niikkananlahteen. Aamiaisen jälkeen siirrytään yhteysaluksella pääluostariin, jossa on opastettu tutustuminen luostarin päärakennuksiin: Kristuksen kirkastumisen katedraaliin, Sergei ja Herman Valamolaisten kirkkoon, veljestön vanhaan hautausmaahan ja igumenien hautausmaahan. Konsertti pääluostarin kirkossa. Lounas laivalla. Toinen kiertokävely tehdään Niikkananlahden ympäristön skiittoihin ja Öljymäelle, mistä avautuu yksi runollisimmista näkymistä Laatokalle. Illalla laiva lähtee Valamosta kohti Syväriä. Illallinen. (TH)

3. päivä 11.6.
Syvärijoki ja Aleksanteri Syväriläisen luostari
Aamiaisen jälkeen pysähdytään Syvärin aitoon karjalaiseen kylään, jossa aikaa omatoimiseen tutustumiseen tai lisämaksulliseen retkeen, jolla käydään edelleen toimivassa, Aleksanteri Syväriläisen 1500-luvulla perustamassa Pyhän Kolminaisuuden luostarissa (39 €/hlö, retki varataan ja maksetaan jo Suomessa). Syvärin joella on suomalaisille aivan oma merkityksensä. Viime sotien rintamalinja kulki Syvärillä, jossa käytiin myös Väinö Linnan Tuntemattomasta sotilaasta tuttu asemasota. Lounas laivalla. Laiva seilaa Syvärillä kohti Äänisjärveä. Illallinen, luento ja viihdeohjelmaa. Aallot Äänisen aavan uneen keinuttaa...(TH)

4. päivä 12.6.
Kizhin saari, Petroskoi
Aamiainen laivalla ja saapuminen Kizhin saarelle. Opastettu tutustuminen Kizhin nähtävyyksiin. Saarella on useita kauniilla karjalaistyyppisillä puuleikkauksilla koristeltuja taloja ja tsasounia. Puolenpäivän aikaan laiva jatkaa kohti Petroskoita. Lounas laivalla. Paikallisen suomenkielisen oppaan opastama Petroskoin kiertoajelu. Kiertoajelun päätteeksi kansanmusiikkiyhtyeen konsertti Petroskoin kulttuuritalossa. Illallinen, luento ja viihdeohjelmaa. Laiva lähtee Äänisen aalloilla keinuen kohti Syväriä. Tanssit Syvärillä. (TH)

5. päivä 13.6.
Syväri ja Mandrogin kylä
Saavutaan Syvärille. Aamiainen ja ohjelmaa laivalla. Aamupäivällä saavutaan Mandrogin venäläiseen museokylään, jossa voi seurata taitavien käsityöläisten työtä, tehdä matkamuisto-ostoksia, tutustua leipä- ja vodkamuseoon, käväistä blinitalossa tai olutkapakassa. Mandrogin jälkeen laiva seilaa Syvärillä kohti Laatokkaa ja Pietaria. Risteilyn päätösillallinen ja tanssit Laatokan laineilla. (TH)

6. päivä 14.6.
Pietari
Aamiainen laivalla. Aamulla laiva ohittaa Nevan alkupäässä sijaitsevan Pähkinälinnan ja seilaa Nevaa pitkin Pietariin. Bussimatka Viipurin kautta Suomeen. (A)

Pidätämme oikeuden reittimuutoksiin.
Sulkuajoista johtuen satamapäivät voivat vaihtua.

 

Risteilyhinta / hlö    
C4 1.kansi   768 € 
C3 1.kansi  898 € 
C2 1.kansi 996 €
B2 2. kansi 1 296 € 
B2 3. kansi 1 396 € 
B21 3. kansi 1 686 € 
A2 4. kansi  1 496 € 
A1 4. kansi   1 736 € 

Myymme nais- ja miespaikkoja hytteihin C2 ja B2 (2. kansi). 

Lomalinjan matkassa saat enemmän:
• ohjelman mukaiset bussikuljetukset tilausajobussilla Suomi – Pietari – Suomi 
• majoitus ohjelman mukaisessa hyttiluokassa valintanne mukaisesti
• ohjelman mukaiset ruokailut, tutustumiskäynnit Valamossa, Kizhillä ja Petroskoissa suomea puhuvan oppaan johdolla sekä Kansanmusiikkiyhtyeen konsertti Petroskoissa
• asiantuntijaluentoja ja viihdeohjelmaa laivalla
• risteilyisännän ja Lomalinjan edustajien palvelut laivalla
• henkilökohtainen Venäjän kertaviisumi Suomen kansalaisille

 

Esite matkasta

 

Lisämaksusta
• retki Aleksanteri Syväriläisen luostariin 39 € (etukäteen ostettuna, laivalla saatavuuden mukaan 42 €)
• junamatkat

Hytit
Kaikissa kahden hengen hyteissä on alavuoteet, kokolattiamatto, maisemaikkuna, suihku ja wc, säädettävä ilmastointi, jääkaappi. Yhden hengen hyteissä on yksi alavuode. Hytit ovat melko pieniä (noin 10 m2, yhden hengen hytit noin 7 m2), samoin hyttien wc on pieni ja suihku on samassa tilassa. C-luokan hyteissä on pyöreä laivaikkuna ja hytit ovat laituritason alapuolella, joten satamassa näkymä voi olla laiturin alle tai viereisen laivan kylkeen. Pyöreä ikkuna voi olla Laatokalla ja Äänisellä myös suljettuna esim. myrskyn aikana. Sisääntulo kannelta 2.

Bussireitit (sitoumuksetta)
6. Oulu – Iisalmi – Kuopio – Varkaus – Mikkeli – Lappeenranta – Imatra 

tai matkat junalla - tiedustelut ja aikataulut MatkaSavosta.

Bussireitin toteutuminen vaatii minimi osallistujamäärän. Pidätämme oikeuden muuttaa tai peruuttaa reitti vähäisen osallistujamäärän vuoksi.

 

Laiva 
M/s Yurij Andropov on Saksassa vuonna 1986 rakennettu ja 2012 peruskorjattu jokiristeilijä. Laivassa on neljä matkustuskantta, ylimpänä aurinkokansi. Hyttipaikkoja 296,  pituus 129 m, risteilynopeus 26 km/h, jännite 220v. Laivassa on kaksi ruokaravintolaa, kaksi baaria, luentosali ja matkamuistokioski sekä lääkäri/sairaanhoitaja vastaanottotila. Laivassa ei ole hissiä.


Peruutusehto
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

 

 

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa tiedustelemalla MatkaSavosta. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot
Risteilyohjelma sitoumuksetta. Pakottavien syiden, mm. sääolosuhteiden vuoksi reitti saattaa muuttua, satamien vierailujärjestys vaihtua tai jokin kohde jäädä kokonaan pois. Pidätämme oikeuden matkaohjelman muutoksiin.


Muut lisätiedot
Matkan hinta perustuu euroon. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Ryhmän minimikoko 200.

 

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Matkalle tarvitaan Venäjän henkilökohtainen viisumi ja matkustajavakuutus on pakollinen. Lisätietoja viisumin anomiseen saa MatkaSavosta.
 

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

 

Lisätiedot ja varaukset:
MatkaSavo Matkatoimisto
Pohjolankatu 5
74100 IISALMI
p. 040 741 8001
iisalmi@matkasavo.fi