Täyden palvelun matkatoimisto

Bussilla pakkasia pakoon Montenegroon

3.-30.3.2018 | 28 päivää

1990€ / hlö / 2 hh

Laiva 1 yö, Hampuri 1 yö, Bayreuth 1 yö, Salzburg 1 yö, Opatija 4 yötä, Split 1 yö, Herceg novi 7 yötä, Sarajevo 2 yötä, Osijek 1 yö, Budapest 2 yötä, Krakova 3 yötä, Varsova 1 yö, Kaunas 1 yö, Pärnu 1 yö

Lähde kanssamme talven kovimpia pakkasia pakoon ihanan Adrian
meren rannoille, keväisen auringon alle! Nauti kauniiden hiekkarantojen äärellä leudosta talvi-ilmastosta. Matkaamme halki Euroopan kiireettömällä aikataululla tutustuen kiinnostaviin kaupunkeihin. Tällä matkalla koemme sekä Alppien kauneuden, että Välimeren mainingit. Perillä Montenegrossa majoitumme mukavasti kylpylähotelliin, jossa halutessasi voit ottaa hoitoja monipuolisesta valikoimasta.  Meno- ja paluumatkan aikana majoitumme keskitasoisiin hotelleihin. Kohteissa järjestämme erilaisia lisämaksullisia retkiä kiinnostaviin kohteisiin. Pakkasia pakoon- matka on ehdottomasti paras tapa ottaa varaslähtö kevääseen.    

     

Matkan kohokohdat:, Adrianmeren rannat, Kotorin lahti, Opatija, Sarajevo


MATKAOHJELMA

1. pv HELSINKI – ITÄMERELLE

Ajamme Helsinkiin, josta Finnlinesin Star-luokan laiva lähtee kohti Itämerta.

2. pv ITÄMERELLÄ

Matkustamme koko päivän Itämeren aalloilla rentoutuen ja laivan palveluista nauttien. Laivalla on saunaosasto käytettävissä. Illalla laiva saapuu Travemündeen klo 21:30. Ajamme Hampuriin, majoitumme hotelliin. 80km                

3. pv HAMPURI - BAYREUTH

Aamiaisen jälkeen matka taittuu joutuisasti hyviä moottoriteitä ajellen ja iltapäivän aikana saavumme Baijeriin, jossa yövymme Bayreuthin kaupungissa. Kaupunki on tunnettu mm. Richard Wagnerin oopperamusiikille omistetusta jokavuotisesta tapahtumasta, juhla on yksi maailman vanhimmista musiikkitapahtumista. 600 km

4. pv BAYREUTH - SALZBUG

Tänään ajelemme Itävallan puolelle Salzburgiin, joka on upealla paikalla Alppien kyljessä.  Leveä Salzach-joki virtaa kaupungin läpi ja koko kaupunki tuntuu kyllästetyn romanttisilla puistoilla ja palatseilla. Jo heti vanhaan kaupunkiin mennessä Mirabell-linnan ja sitä ympäröivä puisto ja veistokset herättävät ihastuksen kauneudellaan. Sadunomaista mainetta Salzburgiin tuovat myös tunnettavuus ”Sound of Music” kuvauspaikkana ja Mozartin syntymäpaikkana. 380km

5. pv SALZBURG - OPATIJA

Tänään ylitämme mahtavat itäisen osan Alpit Itävallan läpi ajaen ja suuntaamme Slovenian kautta Kroatiaan ja Opatijan rantakaupunkiin. Majoitumme hotelliin neljäksi yöksi.

6-8. pv OPATIJA

Mahdollisuus uida, ottaa aurinkoa ja kävellä pitkällä rantapromenadilla. Pääkadun varrelta löytyy erilaisia ravintoloita ja baareja sekä lukuisia ostosmahdollisuuksia. Mahdollista lähteä KRK saaren kierrokselle, jossa tutustumme mm. paikalliseen viinitilaan, luostarisaareen ja Punat kaupunkiin. Järjestämme retken Istrian niemimaan kierrokselle, Pula ja Rovinj tulevat tutuksi. Hotellissa järjestetään päivittäin erilaista ohjelmaa.

9. pv OPATIJA – SPLIT                           

Tänään suuntaamme Kroatian rannikkoa alaspäin, kohti Splitin historiallista kaupunkia.

10. pv SLPIT - HERCEG NOVI

Nautimme aamiaisen ja lähdemme kohti Montenegroa ja Kotorin lahtea. "Kuvittele paikka, missä rannat ovat yhtä safiirisen upeita kuin Kroatiassa, vuoret jylhät kuin Sveitsissä, rotkot melkein yhtä syvät kuin Coloradossa, rakennukset yhtä elegantteja kuin Venetsiassa ja kaupungit yhtä vanhoja kuin Kreikassa, sitten liitä tähän kaikkeen Välimeren ilmasto ja ahda tämä paikka kaksikolmasosan kokoiseen Walesiin, alat saada kuvan Montenegrosta!" -Lonely Planet. Majoitumme hyvätasoiseen kylpylähotelliin kuudeksi yöksi.

11.-16. pv HERCEG NOVI

Nyt on muutama päivä aikaa nauttia Montenegrolaisesta lomasta, kävellä rantapromenadilla ja ihastella pienen lomakaupungin vilkasta elämää toreilla ja kaduilla. Mahdollisuus lähteä myös lisämaksullisille retkille. Kotorin lahden kierroksella ajetaan Kotorin lahti ympäri. Tutustutaan historialliseen Perastin kylään. Tutustutaan Unesco suojattuun Kotorin vanhaan kaupunkiin ja pistäydytään myös ostoskeskuksessa. Montenegrolainen illallinen -retkellä nautimme paikallisen illallisen hyvässä ravintolassa. Dubrovnikin kaupunkikierroksella tutustumme historialliseen linnoituskaupunkiin. Podgoriga, Montenegron pääkaupunki retkellä tutustumme ehkä Euroopan rumimpaan pääkaupunkiin , joka on kuitenkin ehdottomasti näkemisen arvoinen.

17. pv HERCEG NOVI - SARAJEVO

Aamiaisen jälkeen jatkamme matkaa upeimmalle tieosuudelle, välillä tie kapenee ja kiemurtelee mukavasti vuorenrinteellä. Tänään suuntaamme Bosnia ja Hertsegovinaan ja sen pääkaupunkiin Sarajevoon. Majoitumme hotelliin kahdeksi yöksi. 280km

18. pv SARAJEVO

Maittavan aamiaisen jälkeen teemme vanhankaupungin kierroksen kävellen paikallisen oppaan johdolla, kierroksen päätteeksi tutustumme tunneli sotamuseoon eli toivon museoon.

19. pv SARAJEVO - OSIJEK

Tänään suuntaamme takaisin Kroatian puolelle ja vietämme väliyöpymisen Osijekin kaupungissa. 300km

20. pv OSIJEK – BUDAPEST

Pieni matka Unkarin rajalle, ylityksen jälkeen suuntaamme suoraan Budapestiin. Tänään järjestämme lisämaksullisen kaupunkikierroksen paikallisoppaan johdolla tähän ihastuttavaan kaupunkiin, jonka Tonava jakaa kahteen osaan: läntiseen Budaan, jonka puolella on korkeita kukkuloita ja itäiseen Pestiin, joka taas on alavaa tasankoa. Budapestin kaupunkikuvaa hallitsevat metsäiset Budan kukkulat, Tonava ja sen sillat, Margitinsaari ja Pestin puoleinen joenranta. Kukkuloista ovat vaikuttavimpia Gellértinvuori ja Linnavuori, jonka huipulla on Budan linna ja keskiaikainen kaupunginosa. Pestin puolen nähtävyyksiä ovat Parlamenttitalo, Pyhän Tapanin kirkko ja Andrássy út -katu. Tonavan rannat, Linnavuori ja Andrássy út on valittu Unescon maailmanperintöluetteloon. 270km

21. pv BUDAPEST

Tänään järjestämme lisämaksullisen retken Gödöllön barokkityyliseen linnaan, jonka Antal Grassalkovich rakennutti 1700-luvun puolessavälissä. Gödöllőn kaupunki palatseineen on yksi suosituimmista kohteista Budapestin lähistöllä. Kuningatar Elisabet, joka tunnetaan paremmin Sissinä, suosi Unkaria ja vietti paljon aikaa Gödöllőn palatsissa.

22. pv BUDAPEST – KRAKOVA

Aamiaisen jälkeen matkaamme Tatra vuorten yli Krakovaan. Majoitumme hotelliin kolmeksi yöksi. 400km

23-24. pv KRAKOVA

Krakovassa järjestämme opastetun retken Wieliczkan vanhalla suolakaivoksella. Kierroksen huipentumana on kuuluisa maan alle täysin suolasta veistetty kirkko. Vierailu kaivoksessa on samalla myös suolahoito. Krakovan kaupunki tulee tutuksi opastetulla kaupunkikierroksella.

25. pv KRAKOVA – VARSOVA

Aamiaisen jälkeen jatkamme kohti Puolan pääkaupunkia, Varsovaa. Perille saavumme iltapäivällä. Tutustumme kaupunkiin paikallisen oppaan johdolla. Käymme mm. kauniissa Lazienki-puistossa, tutustumme kaupungin historiaan sekä kävelemme vanhassa kaupungissa. Kaupunkikierroksen jälkeen majoitumme hotelliin ja nautimme yhteisen illallisen.

26. pv VARSOVA – KAUNAS

Aamiaisen jälkeen matka jatkuu Latvian puolelle Kaunasin kaupunkiin. Majoittuminen hotelliin. Illalla mahdollisuus tutustua kaupunkiin omatoimisesti.

27. pv KAUNAS – PÄRNU

Aamulla matka jatkuu kohti Viron kesäpääkaupunkia Pärnua. Majoitumme hotelliin ja illalla on hyvä muistella uskomatonta matkaamme.

28. pv PÄRNU – HELSINKI 

Aamiaisen jälkeen jatkamme Tallinnaan, josta laivalla yli Suomenlahden Helsinkiin.

 

HINTA SISÄLTÄÄ:
- Laadukkaan linja-autokuljetuksen ilmastoidulla turistibussilla 
(Liitäntäkuljetukset Suomessa lisähintaan)
- Matkaohjelmassa mainitut laivamatka B2-hytissä
- Hotellimajoitukset 2 hh
- Aamiaiset koko matkan ajan
- Matkanjohtajan palvelut

 

LISÄMAKSULLISIA RETKIÄ
- Salzburg kaupunkikierros 25€
- KRK- saaren kierros 45€
- Istrian niemimaan kierros 45€
- Split kaupunkikierros 25€
- Kotorin lahden kierros 45€
- Montenegrolainen illallinen 35€
- Dubrovnik kaupunkikierros 35€
- Podgoriga, Montenegron pääkaupunki 45€
- Mostar retki 65€
- Sarajevo kaupunkikierros ja toivon tunneli museo 35€
- Budapest kaupunkikierros 30€
- Gödöllön barokkityylinen linna 45€
- Krakova kaupunkikierros 25€
- Wielickan vanha suolakaivos 40€
- Viinitilaretki 35€ sis. maistiaiset
- Varsova kaupunkikierros 25€

LISÄHINTAAN


- Ikkunallinen hytti laivalle 75 €/hlö
- 1hh 750€

 

Lisätiedot ja varaukset MatkaSavosta
Vastuullinen matkanjärjestäjä
Ykkösmatkat

 

 

 

 

 

 

Toimistomaksu 12€/varaus
Pidätämme oikeuden muutoksiin
Noudatamme yleisiä valmismatkaehtoja